Oliwa Extra Virgin? Ponad połowa butelek nie sp…

Faktycznie, zupelnie inaczaej smakuje oliwa we Wloszech niz ta kupiona u nas. We Wloszech maczasz bagietke w oliwie I jesz za smakiem. Wyobraz sobie, ze u nas kupujeez oliwe I jesz ja z nadmuchana bulka. Brrrrr…. Kolejny przypadek tego, ze produkty dostepne u nas nie maja nic wspolnego z oryginalami. Za wyjatkiem ceny oczywiscie.

Re: Oliwa Extra Virgin? przereklamowany produkt

OLIVE OIL AND HEALTH Edited by José L. Quiles, M. Carmen Ramírez-Tortosa and Parveen Yaqoob CABI Olive oil : chemistry and technology / editor, Dimitrios Boskou.– 2nd ed. p. cm. Includes bibliographical references and index. ISBN-13: 978-1-893997-88-2 ISBN-10: 1-893997-88-X 1. Olive oil. I. Boskou, Dimitrios. II. American Oil Chemists’ Society zanim zaczniesz p..c glupoty, przeczytaj. […]

Oliwa Extra Virgin? Ponad połowa butelek nie sp…

Wciskają nam fałszowaną oliwę z oliwek a równie dobry jak nie lepszy jest olej lniany do sałatek i rzepakowy do smażenia. Owczy pęd kuchennych celebrytów. Częśc robi reklamę za kasę a reszta bo tak wypada. Do smażenia najlepszy jest olej wyciskany z ryżu. Ja używam do smażenia masła z odrobiną oleju. Jak kogoś stać to […]

Re: Oliwa Extra Virgin? Ponad połowa butelek nie

Gość portalu: pawel319 napisał(a): > dlatego po prostu należy kupować olej rzepakowy… jak pokazują badania jest zd > rowszy niż oliwa z oliwek i przynajmniej jest pewność co się kupuje… Masz rację. Lepszy jest olej lniany do sałatek albo b. drogi arganowy. Do smażenia rzepakowy albo z ryżu. Oliwa z oliwek jest przereklamowana.

Re: Oliwa Extra Virgin? Ponad połowa butelek nie

> Trzeba się trochę orientować. Olej, to pojęcie ogólne, właściwie chemiczne (acz > kolwiek obejmuje nie jeden rodzaj substancji, lecz grupę tłuszczy występujących > w różnych proporcjach). Innymi slowy dolewajac do swojego samochodu olej, dolewam do niego tluszcz a raczej grupe tluszczy wystepujacych w roznych proporcjach? Ej wy polonisci i chemicy. Wodki wam dac! Moze […]